BEREIKBAARHEID & MOBILITEIT

Hoe is Casa Blanca bereikbaar? Wat zijn de opties met het openbaar vervoer?

Casa Blanca vindt plaats op de idyllische site van de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. De site is slecht bereikbaar met de wagen. We raden dan ook aan om de wagen thuis te laten en je reis naar Casa Blanca op een ander manier te plannen. Hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje. 

 • Met de fiets:
  Veruit de gemakkelijkste manier om op het festival te geraken is met de fiets. Je stalen ros parkeren kan gratis in een ruime fietsenstalling vlak bij de ingang.

 • Met de trein:
  Het station van Hemiksem ligt op amper 10 minuten stappen van het festivalterrein. Heel wat buurgemeenten hebben per uur één rechtstreekse treinverbinding met Hemiksem,o.a. Puurs, Boom, Niel, Antwerpen, Ekeren en Kapellen.

  In het weekend reis je bovendien aan halve prijs. En ook tijdens de week kan je met het duo ticket goedkoper reizen. Plan je reis naar Station Hemiksem via
  www.belgiantrain.be.

  Het laatste vertrek van de trein richting Antwerpen is om 23u26. Dit betekent dat je op woensdag, donderdag en zondag ook na het laatste concert nog kan terugkeren met
  de trein. Op vrijdag en zaterdag wordt na middernacht een betalende shuttledienst
  voorzien die halt houdt aan alle treinstations tussen Hemiksem en Antwerpen. Een ticket aankopen kan via de volgende link.

 • Het festivalterrein is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Het station van Hemiksem ligt op wandelafstand. Neem een kijkje op de website van de NMBS voor meer informatie en voor de dienstregelingen.

 • Met de bus: 
 • De dichtstbijzijnde bushalte is Halte Delvauxstraat met verschillende lijnen van/naar

  Antwerpen. De laatste bus richting Antwerpen-Zuid vertrekt om 0u43. Plan je reis via De Lijn planner.

 • Met de auto:
  Kom je toch met de auto? Hou er dan rekening mee dat enkele straten in de omgeving van de site afgesloten zullen zijn voor gemotoriseerd verkeer en dat het aantal parkeerplaatsen in de buurt dus erg beperkt is. Een parkeerplaats dient bovendien vooraf gereserveerd én betaald te worden. Als je geen parkeerticket hebt, dan kan je niet parkeren in de buurt van het evenement.

Goed om te weten:

 • Per evenement / concertdag zijn er max 300 parkingtickets: 10 euro (prijs all-in) 
 • Tickets zijn te koop via Tickoweb.
 • Adres: Nijverheidsstraat, 2620 Hemiksem (volg signalisatie parking bezoekers). 
 • De Nijverheidsstraat zal autoluw zijn. Op vertoon van je parkingticket kan je doorrijden tot aan de bezoekersparking.


Toegankelijkheid voor mindervaliden

We leveren extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mindervaliden. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het terrein en zijn omgeving voor mindervalide ticketkopers.

 • Er is een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken,... het optreden goed kunnen zien. Met een Staanplaats ticket heb je toegang tot dit platform indien gewenst. Er zijn dus geen speciale tickets nodig. 
 • Het platform is niet enkel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook mensen die slecht te been zijn (omwille van beperking of ziekte), mensen met dwerggroei, blinden en slechtzienden, ... kunnen gebruik maken van het rolstoelplatform. Blinden en slechtzienden kunnen echter ook tickets kopen voor de tribune (zitplaatsen categorie 1 of 2).
  Let wel: in de tribune is geen lift beschikbaar, voor personen met krukken is dit dus niet ideaal.
 • Er zijn aangepaste toiletten te vinden.

Bij vragen of bezorgdheden kan je altijd contact met ons opnemen en dan helpen we je graag verder.

Is er een fietsenstalling aanwezig?

Veruit de gemakkelijkste manier om op het festival te geraken is met de fiets. Je stalen ros parkeren kan gratis in een ruime fietsenstalling vlak bij de ingang.

Waar kan ik parkeren?

De site is slecht bereikbaar met de wagen. We raden dan ook aan om de wagen thuis te laten en je reis naar Casa Blanca op een ander manier te plannen. Kom je toch met de auto? Hou er dan rekening mee dat enkele straten in de omgeving van de site afgesloten zullen zijn voor gemotoriseerd verkeer en dat het aantal parkeerplaatsen in de buurt dus erg beperkt is. Een parkeerplaats dient bovendien vooraf gereserveerd én betaald te worden. Als je geen parkeerticket hebt, dan kan je niet parkeren in de buurt van het evenement. 

Goed om te weten:

 • Tickets zijn te koop via Tickoweb. Voor de prijs van € 10
 • Adres: Nijverheidsstraat, 2620 Hemiksem (volg signalisatie parking bezoekers). 
 • De Nijverheidsstraat zal autoluw zijn. Op vertoon van je parkingticket kan je doorrijden tot aan de bezoekersparking.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x