Historiek

Casa Blanca begon in 2004 als een bescheiden evenement op de binnenkoer van de Hemiksemse abdij. Door de jaren heen groeide het uit tot een groter en ambitieuzer festival, verspreid over meerdere podia. Het bezoekersaantal over de vier dagen heen steeg in tien jaar tijd van 1800 bezoekers naar 85.000 bezoekers. Het gratis vierdaags festival kende in 2013 zijn laatste editie in zijn oorspronkelijke vorm.

Hoofdacts van de edities van 2004 t.e.m. 2013 waren onder andere: Daan, Shameboy, De Mens, De Kreuners, Milow, Black Box Revelation, Clouseau, Zita Swoon, Magnus, Discobar Galaxie, Das Pop, Vaya Con Dios, Milk Inc, Gabriel Rios, K’s Choice, De Jeugd van Tegenwoordig, Triggerfinger, Soulsister, The Scabs, Gers Pardoel, Bart Peeters, ...

Het is ondertussen 8 jaar geleden dat de laatste editie plaats vond, maar toch blijft de naam bekend in de oren klinken van menig festivalganger en artiest. Vanuit onze liefde voor muziek en de goesting om opnieuw iets te organiseren, besloten wij in 2019 om Casa Blanca nieuw leven in te blazen. Corona stak daar jammer genoeg tot tweemaal toe een stokje voor, maar met goeie moed kijken we nu naar de zomer van 2022 voor de herlancering van het nieuwe Casa Blanca.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x